Incendiul de la sediul Romtelecom Timişoara a afectat câteva ore abonaţii Cosmote
Incendiul de la sediul Romtelecom Timişoara, produs miercuri după-amiază, a afectat timp de câteva ore furnizarea serviciilor de telefonie mobilă ale companiei Cosmote, deoarece aceasta are instalate echipamente în cadrul aceleiaşi clădiri, informează Cosmote printr-un comunicat remis joi NewsIn.
Echipele de intervenţie ale departamentului de Dezvoltare Reţea Cosmote au intervenit şi au remediat situaţia în câteva ore. Până la ora 3.00, în această dimineaţă, situaţia a fost remediată în totalitate, iar serviciile de comunicaţii au fost restabilite pentru toţi utilizatorii Cosmote din Timişoara, Deva şi Târgu Jiu, potrivit comunicatului Cosmote.
În plus, echipa Cosmote continuă să monitorizeze funcţionarea echipamentelor din zonă pentru a asigura servicii de comunicaţie mobilă pentru utilizatorii săi.
În urma incendiului produs, miercuri, la sediul Romtelecom din Timişoara au fost afectate mai multe echipamente de comunicaţii, între care şi două centrale, ce asigurau servicii pentru peste 25.000 de clienţi din oraş.
Noua centrală instalată recent la Timişoara de Romtelecom nu a fost afectată, fiind localizată într-o altă clădire. Pe parcursul nopţii, echipele Romtelecom au lucrat pentru restabilirea serviciilor de comunicaţii, astfel încât în această joi, la ora 7.00, peste 20.000 de clienţi au fost deja reconectaţi la reţea şi beneficiază de servicii care funcţionează în parametri normali.
De asemenea, echipele Romtelecom lucrează pentru restabilirea serviciilor abonaţilor încă afectaţi.
Incendiul a izbucnit miercuri seara, la nivelul al doilea al Palatului Telefoanelor din Timişoara, clădire situată în plin centrul oraşului. Incendiul a distrus o serie de echipamente electronice ale centralei.
Pompierii au deplasat la faţa locului două autoscări şi trei autospeciale cu apă şi spumă. “Deocamdată nu cunoaştem cauza incendiului şi nici sursa de aprindere, dar focul s-a transmis prin cablurile telefonice de la o încăpere la alta, dar şi de la un etaj la altul. Sunt afectate echipamente electronice extrem de scumpe, dar unele din nu sunt scoase de sub tensiune şi nu putem acţiona cu apă pentru că se distrug şi folosim pulbere şi gaze inerte. Din păcate nu putem intra în toate încăperile pentru că unele din acestea au uşi metalice care sunt închise. Acţiunea de lichidare a focarului de incendiu este îngreunată şi de modul ascuns de propagare a focului. Până în acest moment nu a fost semnalată nici o victimă”, a declarat miercuri pentru NewsIn colonelul Mihai Benga, şeful ISU Timiş.
Redactor Adrian Mitrea
Editori Vlad Barza, Zalog Catalin